Obsah dusíku v rostlinách a jeho bilance při různých systémech hnojení – Anežka Dittrichová
Anežka Dittrichová
Bakalářská práce
Obsah dusíku v rostlinách a jeho bilance při různých systémech hnojení
Nitrogen content in plants and its balance in different fertilization systems
Anotace:
Tato práce se zabývá příjmem a využitím dusíku rostlinami při použití různých systémů hnojiv. V literární rešerši jsou popsány přeměny dusíku, kterými se dusík stává pro rostliny dostupný. Dále je uvedeno, jakými způsoby je rostlina schopna dusík přijímat a důsledky nedostatku či nadbytku dusíku. Uvedena jsou organická hnojiva, která jsou povolená v ekologickém zemědělství a jejich přínos pro obsah …víceAbstract:
The thesis deals with income and use of nitrogen in plants when different fertilization systems are applied. The literature research describes nitrogen transformations which make nitrogen easily used by plants. Then ways of absorption are mentioned, as well as consequences of the lack and surplus of nitrogen. Further the work introduces organic fertilizers permitted in eco-friendly agriculture and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jindřich Černý, Ph.D.
- Oponent: Martin Kulhánek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DITTRICHOVÁ, Anežka. \textit{Obsah dusíku v rostlinách a jeho bilance při různých systémech hnojení}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/53a83c/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Ekologické zemědělství / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Název
Vložil
Vloženo
Práva