Bc. Lukáš Navrátil

Diplomová práce

Stanovení antioxidační aktivity ve fermentovaných mléčných výrobcích

Determination of antioxidant activity in fermented dairy products
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku stanovení antioxidační aktivity ve fermentovaných mléčných výrobcích. Literární část je zaměřena na definici antioxidantů, jejich rozdělení a význam jak v potravinářství, tak v lidském organismu. Dále jsou zde popsány jednotlivé antioxidanty vyskytujících se v mléce a mléčných výrobcích. V neposlední řadě jsou zde pak popsány aplikovatelné metody pro …více
Abstract:
This diploma thesis is focused on the issue of determining antioxidant activity in fermented dairy products. The literary part is focused on the definition of antioxidants, their classification and importance both in the food industry and in the human organism. Furthermore, antioxidants found in milk and dairy products are described here. Last but not least, applicable methods for determining antioxidant …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Oponent: Eva Vítová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Jakost a bezpečnost potravin