Stanovení antioxidační aktivity ve fermentovaných mléčných výrobcích – Bc. Lukáš Navrátil
Bc. Lukáš Navrátil
Diplomová práce
Stanovení antioxidační aktivity ve fermentovaných mléčných výrobcích
Determination of antioxidant activity in fermented dairy products
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku stanovení antioxidační aktivity ve fermentovaných mléčných výrobcích. Literární část je zaměřena na definici antioxidantů, jejich rozdělení a význam jak v potravinářství, tak v lidském organismu. Dále jsou zde popsány jednotlivé antioxidanty vyskytujících se v mléce a mléčných výrobcích. V neposlední řadě jsou zde pak popsány aplikovatelné metody pro …víceAbstract:
This diploma thesis is focused on the issue of determining antioxidant activity in fermented dairy products. The literary part is focused on the definition of antioxidants, their classification and importance both in the food industry and in the human organism. Furthermore, antioxidants found in milk and dairy products are described here. Last but not least, applicable methods for determining antioxidant …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Oponent: Eva Vítová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Jakost a bezpečnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza