Bc. Vendula Hrabiecová

Diplomová práce

Hodnocení kvality bylinných sirupů

Evaluation of the quality of herbal syrups
Anotace:
Diplomová práce se zabývá výrobou netypické receptury bylinných sirupů. Teoretická část popisuje suroviny na výrobu sirupů, jejich obsahové látky, technologický postup výroby a legislativní požadavky na výrobu sirupů. V praktické části byly vyrobeny dva sirupy dle vlastní receptury s použitím tří různých sladidel. Vzorky byly senzoricky hodnoceny a pomocí programů Statistica 14 a Microsoft Excel vyhodnoceny …více
Abstract:
The thesis deals with a production of atypical formula of herbal syrups. The theoretical part describes ingredients for the syrups production, ingredients they contain, techno-logical procedure of the production and legislative requirements for the syrups produc-tion. In the practical part, two syrups were produced according to their own formula using three different sweeteners. The samples were sensory …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
  • Vedoucí: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
  • Oponent: Marek Motyčka, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Jakost a bezpečnost potravin