Bc. Kateřina Kadlecová

Diplomová práce

Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku

The influence of bear garlic on the sensory quality of cooked meat product
Anotace:
Diplomová práce „Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku“ se zabývá technologií výroby masného výrobku a senzorickou analýzou. Medvědí česnek má výraznou štiplavou chuť, která je spojena se sirnou sloučeninou allin. Při rozdrcení či nasekání česneku dojde k aktivaci enzymu alináza, ten vytvoří z allinu allicin. Allicin působí antimikrobiálně, antifungálně …více
Abstract:
The thesis "The influence of bear garlic on the sensory quality of cooked meat product" deals with the technology of meat product production and sensory analysis. Bear garlic has a distinct pungent taste which is associated with the sulphur compound allin. When the garlic is crushed or chopped, the enzyme alinase is activated, which produces allicin from allin. Allicin is antimicrobial, antifungal …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
  • Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Oponent: Jaroslav Palásek, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta