Bc. Kateřina Kadlecová

Master's thesis

Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku

The influence of bear garlic on the sensory quality of cooked meat product
Abstract:
Diplomová práce „Vliv medvědího česneku na senzorickou jakost tepelně opracovaného masného výrobku“ se zabývá technologií výroby masného výrobku a senzorickou analýzou. Medvědí česnek má výraznou štiplavou chuť, která je spojena se sirnou sloučeninou allin. Při rozdrcení či nasekání česneku dojde k aktivaci enzymu alináza, ten vytvoří z allinu allicin. Allicin působí antimikrobiálně, antifungálně …more
Abstract:
The thesis "The influence of bear garlic on the sensory quality of cooked meat product" deals with the technology of meat product production and sensory analysis. Bear garlic has a distinct pungent taste which is associated with the sulphur compound allin. When the garlic is crushed or chopped, the enzyme alinase is activated, which produces allicin from allin. Allicin is antimicrobial, antifungal …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 3. 6. 2024
  • Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Reader: Jaroslav Palásek, CSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta