Světový trh biopotravin a postavení ČR na tomto trhu. – Nikol Černá
Nikol Černá
Bakalářská práce
Světový trh biopotravin a postavení ČR na tomto trhu.
The global market for organic food and Czech Republic’s position on this market
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je poskytnout komplexní přehled světového trhu s biopotravinami a zjištění dopadů pandemie covid-19 na tento trh. Práce rovněž usiluje o zařazení českého trhu do světového kontextu a nastínění návrhů na zlepšení jeho postavení. Práce je rozdělena do 3 hlavních částí. První kapitola se věnuje biopotravinám jako komoditě. Definuje biopotraviny a jejich značení. Popisuje koncept …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to provide a comprehensive overview of the global organic food market and to determine the impact of the covid-19 pandemic on this market. The aim of this thesis is to also put Czech organic market in the global context and to present suggestions for the improvement of its position in this market. The thesis is divided into 3 main parts. The first chapter deals with …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2020
Identifikátor:
https://vskp.vse.cz/eid/82518
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2021
- Vedoucí: Radek Čajka
- Oponent: Jakub Zezula
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttps://vskp.vse.cz/eid/82518
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Mezinárodní obchod
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská -
Development of organic wine production and its trends in EU countries and the Czech Republic
Anita Beránková -
Právní rámec ekologického zemědělství a kvality biopotravin
Adéla Tichá