Bakteriofágová kontaminace potravin – Klára KOCINCOVÁ
Klára KOCINCOVÁ
Bakalářská práce
Bakteriofágová kontaminace potravin
Bacteriophage food contamination
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problémem, který představuje bakteriofágová kontaminace potravin. První část práce objasňuje klasifikaci bakteriofágů podle několika kritérií, popisuje jejich životní cyklus a vytyčuje rozdíly mezi lytickým a lyzogenním cyklem. Následující kapitola vysvětluje pojem bakteriofágová kontaminace potravin, popisuje, za jakých podmínek ke kontaminaci dochází a jak lze infekci …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the problem which represents the bacteriophage food contamination. The first part of this thesis clarifies the classification of bacteriophages according to many criteria, describes their life cycle and the differences between the lytic cycle and lysogenic cycle. The following chapter explains the concept of bacteriophage food contamination, describes the conditions …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 5. 2018
- Vedoucí: Mgr. Zuzana Rybková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOCINCOVÁ, Klára. Bakteriofágová kontaminace potravin. Ostrava, 2018. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Experimentální biologie
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná