Antioxidační vlastnosti potravin – Bc. Ivana Beránková
Bc. Ivana Beránková
Bakalářská práce
Antioxidační vlastnosti potravin
Antioxidant properties of foodstuffs
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou přírodních a syntetických antioxidantů, jejich výskytem v potravinách a využitím v potravinářském průmyslu. Dále je uveden jejich vliv na zdraví lidského organismu. Jsou zde popsány základní postupy stanovení antioxidační kapacity vzorků potravin pomocí různých instrumentálních metod, jejichž principy jsou uvedeny v závěru práce.Abstract:
This work deals with the characterisation of natural and synthetic antioxidants, their occurrence in food and their application in the food industry. The influence
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 6. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 9. 2010
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Beránková, Ivana. Antioxidační vlastnosti potravin. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Využití metody HPLC na hodnocení ovocných šťáv
Kristýna Spurná -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Metody hodnocení kvality medu
Marie Procházková -
Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce
Aneta Zemánková -
Antioxidanty ve vybraných odrůdách hrušní
Barbora Havlíčková -
Antioxidanty v obilovinách a pseudocereáliích
Erika Pavelková