Bc. Emílie Kratochvílová

Diplomová práce

Sledování metabolismu isoflavonů během kultivace bachorové tekutiny v bioreaktoru za podmínek subakutní acidózy

Monitoring of the isoflavone metabolism during the rumen fluid cultivation in a bioreactor under subacute acidosis conditions
Anotace:
Isoflavony jsou látky vznikající jako sekundární metabolity v rostlinách z čeledi Leguminosae, které jsou běžně konzumované člověkem i hospodářskými zvířaty. Poté, co se dostanou do organismu, mohou zde být dále metabolizovány a distribuovány do různých tkání. U dojnic nejintenzivnější metabolické pochody těchto látek probíhají v bachoru a mohou být výrazně narušeny stavem zvaným subakutní ruminální …více
Abstract:
Isoflavones are compounds that are made as secondary metabolites in a plant family Leguminosae, which are ordinarily consumed by humans as well as livestock. Isoflavones can be further metabolized and transported into various tissues after getting to the living organism. When it comes to dairy cows, the most intense metabolic processes take place inside of the rumen and can be disrupted by an undesirable …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 15. 6. 2022
  • Vedoucí: prof. Mgr. Tomáš Kašparovský, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Jiří Kučera, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta