Bc. Radka NEDOPILOVÁ

Diplomová práce

Inhibiční účinky kmenů Streptococcus thermophilus

Inhibitory effects of Streptococcus thermophilus strains
Anotace:
V této diplomové práci byly zjišťovány inhibiční účinky kmenů Streptococcus thermophilus vůči kmenům Bacillus subtilis a Listeria innocua. V teoretické části je pojednáno o bakteriích mléčného kvašení, dále o kmenu Streptococcus thermophilus a o jeho vlastnostech a produktech metabolismu. Následující text je věnován patogenním bakteriím a to zejména kmenům Bacillus subtilis a Listeria innocua. Praktická …více
Abstract:
In this diploma thesis were investigated the inhibitory effects of Streptococcus thermo-philus strains against of Bacillus subtilis and Listeria innocua strains. In the theoretical part is dealing with the lactic acid bacteria, the strains of Streptococcus thermophilus and its properties and metabolic products. The following text is devoted to pathogenic bacteria, especially strains of Bacillus subtilis …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor: 17275

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2010

Citační záznam

Jak správně citovat práci

NEDOPILOVÁ, Radka. Inhibiční účinky kmenů Streptococcus thermophilus. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe