Dekarboxylázová aktivita vybraných bakterií v prostředí s přídavkem bakteriocinů – Bc. Eva Theimrová
Bc. Eva Theimrová
Master's thesis
Dekarboxylázová aktivita vybraných bakterií v prostředí s přídavkem bakteriocinů
Decarboxylase Activity of Selected Bacteria in the Presence of Bacteriocins
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá sledováním produkce biogenních aminů bakteriemi Lactobacillus plantarum RIBM 2-89 a Lactobacillus curvatus subsp. curvatus T3 v závislosti na přídavku bakteriocinu nisinu. Teoretická část je zaměřena na bakterie mléč-ného kvašení, jejich charakteristiku, jednotlivé druhy a využití v potravinářství. Dále jsou zde popsány bakteriociny produkované těmito bakteriemi se zaměřením …moreAbstract:
This thesis deals with monitoring of biogenic amines production by bacteria Lactobacillus plantarum RIBM 2-89 and Lactobacillus curvatus subsp. curvatus T3 depending on the addition of bacteriocin nisin. The theoretical part is focused on lactic acid bacteria, their characteristics, species and use in food processing. Further there is description of the bacte-riocins produces by these bacteria, focusing …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2015
Accessible from:: 22. 4. 2015
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
THEIMROVÁ, Eva. \textit{Dekarboxylázová aktivita vybraných bakterií v prostředí s přídavkem bakteriocinů}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/9cb0oq/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Theimrová, Eva. Dekarboxylázová aktivita vybraných bakterií v prostředí s přídavkem bakteriocinů . Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná