Výskyt Aeromonas hydrophila v potravinách živočišného původu – Kateřina Olexová
Kateřina Olexová
Bachelor's thesis
Výskyt Aeromonas hydrophila v potravinách živočišného původu
Occurance of Aeromonas hydrophila in food of animal origin
Abstract:
Aeromonas hydrophila je gramnegativní bakterie, která se běžně vyskytuje ve vodním prostředí. Tato bakterie není indikátorem fekálního znečištění, i přesto se však vyskytuje v odpadních a znečištěných vodách. Odtud se může dostávat do půdy a dále pak na rostliny. Bakterie A. hydrophila se mohou podobným způsobem dostávat také do rostlinných produktů (např. do krmiv či do potravin rostlinného původu …moreAbstract:
Aeromonas hydrophila is a Gram-negative bacterium which commonly occurs in the aquatic environment. Even though this bacterium is not an indicator of faecal contamination, it occurs in wastewater and polluted water. From there, the bacteria can be spread into the soil and subsequently on plants. Similarly, A. hydrophila can be transmitted to plant products, for example to feed or foods of plant origin …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Hana Šubrtová Salmonová, Ph.D.
- Reader: Tereza Kodešová
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
OLEXOVÁ, Kateřina. \textit{Výskyt Aeromonas hydrophila v~potravinách živočišného původu}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/9i0ik6/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Negativní vliv tzv. "raw" potravin z hlediska možné mikrobiální kontaminace
Martina Šťastná -
Mikrobiální kontaminace piva v průběhu skladování
Zbyněk Zemánek -
Mikrobiální kontaminace snídaňových cereálních výrobků
Kateřina Kořínková -
Mikrobiální kontaminace koření v hlášení RASFF
Andrea TOMISOVÁ -
Mikrobiální kontaminace a její změny v průběhu skladování baleného výsekového masa
Kateřina Cholastová -
Mikrobiální kontaminace v biopotravinách
Trang Phamová -
Mikrobiální kontaminace při výrobě a prodeji lahůdkářských výrobků
Kateřina Stojanová -
Sledování úrovně mikrobiální kontaminace vybraných druhů čajů
Viktor Polášek
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights