Nikola Honková
Bachelor's thesis
Mikroflóra vína v průběhu výroby
The Microflora of Wine During Production
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá výskytem mikroorganismů v průběhu výroby vína. Teoretická část je zaměřena především na mikroflóru bobulí hroznu, moštu a vína. Dále je popsána stavba hroznu, bobule a výroba vína. V praktické části jsou popsány metody, které byly použity při mikrobiologickém rozboru bobulí hroznu, moštu a vína. Získané výsledky byly zpracovány do tabulek a grafů.Abstract:
Bachelor thesis deals the occurrence of micro-organisms during the wine production. The theoretical part is mainly focused on the microflora of berries grape, grapes juice and wine. Further described is structure of grapes and berries and wine production. In the practical part is described the methods that were used in microbiological analysis of grape berries, grapes juice and wine. The obtained results …viacKľúčové slová
hrozen mošt víno bakterie mléčného kvašení octové bakterie kvasinky plísně výroba vína
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2016
Zverejniť od: 4. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Honková, Nikola. Mikroflóra vína v průběhu výroby. Kroměříž, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná