Vliv pánevního zavěšení jatečného skotu na složení jatečného těla, fyzikální a senzorické charakteristiky hovězího masa – Bc. Veronika Němcová
Bc. Veronika Němcová
Diplomová práce
Vliv pánevního zavěšení jatečného skotu na složení jatečného těla, fyzikální a senzorické charakteristiky hovězího masa
Influence of pelvic suspension of beef carcasses on carcass composition, physical traits and sensory characteristics
Anotace:
Cílem předložené práce bylo porovnání vlivu způsobu zavěšení jatečné půlky skotu, bezprostředně po porážce, na zrání masa. Porovnávány byly rozdíly ve složení jatečného těla a ve fyzikálních, technologických a organoleptických vlastnostech při zavěšení za Achillovu šlachu a za pánevní kost. Jalovice plemene gasconne určené pro experiment pocházely ze stáda masného skotu z farmy Královice. Poraženo …víceAbstract:
The objective of this diploma thesis was to evaluate the effect of different carcass suspension on carcass composition, physical, technological and organoleptic characteristics of beef from three muscles. Total six Gascon heifers used in this experiment were grown in a herd of beef cattle in farm Královice. The heifers were slaughtered in an average age of 24 months in the experimental slaughterhouse …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NĚMCOVÁ, Veronika. \textit{Vliv pánevního zavěšení jatečného skotu na složení jatečného těla, fyzikální a senzorické charakteristiky hovězího masa}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/9qq8rd/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Mechanical and physical properties of CLT from hardwoods
Sumanta Das -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková
Název
Vložil
Vloženo
Práva