Zhodnocení senzorických vlastností zelených čajů – Veronika Duchoňová
Veronika Duchoňová
Diplomová práce
Zhodnocení senzorických vlastností zelených čajů
Evaluation of Sensory Characteristics of Green Teas
Anotace:
Diplomová práce se zabývá senzorickou analýzou zelených čajů. Primárním cílem diplomové práce je zhodnotit vnímání senzorických vlastností zelených čajů čtyř konkurenčních značek a zjistit, zda spotřebitelé vnímají rozdíly mezi porcovanými sáčkovými a sypanými zelenými čaji. Dílčím cílem je zhodnocení obalů těchto testovaných čajů. Teoretická část je věnována charakteristice trhu zelených čajů a teoretickým …víceAbstract:
The diploma thesis deals with sensory analysis of green teas. The primary aim of this thesis is to evaluate the perception of sensory properties of green teas of four competing brands and to identify whether consumers perceive the differences between portioned and non-portioned green tea. A partial aim is to evaluate the packaging of the tested teas. The theoretical part is devoted to the characteristics …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2019
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/135325
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 5. 2019
- Vedoucí: Šárka Velčovská
- Oponent: Milena Lahutová
Citační záznam
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita OstravaVŠB - Technická univerzita Ostrava
Ekonomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Marketing a obchod
Práce na příbuzné téma
-
Vliv pánevního zavěšení jatečného skotu na složení jatečného těla, fyzikální a senzorické charakteristiky hovězího masa
Veronika Němcová -
Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků čokolády pomocí senzorické analýzy a fyzikálních metod
Andrea Budínová -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného produktu
Denisa Leváková -
Senzorická analýza ovocného nápoje
Jana Pastrňáková -
Senzorická analýza výživových doplňků
Iveta Králová -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková