Analýza syntetických potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie – Jana Petruchová
Jana Petruchová
Bakalářská práce
Analýza syntetických potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie
Analysis of synthetic food dyes using liquid chromatography
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá stanovením syntetických potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie. Teoretická část se věnuje dělení, charakteristice a užití syntetických potravinářských barviv. Dále pak principu a instrumentaci vysokoúčinné kapalinové chromatografie se zaměřením na hydrofilní interakce včetně možností stanovení barviv v různých potravinách či tělních tekutinách. Experimentální …víceAbstract:
Bachelor thesis deals with determination of synthetic food dyes by liquid chromatography. Theoretical part is devoted to classification of food dyes, their characteristics and using of synthetic food dyes. Then principle and instrumentation of liquid chromatography with specialization on hydrophilic interactions including options of determination of dyes in variable foodstuffs or body fluids. Experimental …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 6. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Petr Česla, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Petruchová, Jana. Analýza syntetických potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie. Pardubice, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Klinická biologie a chemie
Práce na příbuzné téma
-
Nové separační metody: kapalinová chromatografie s hydrofilními interakcemi
Petra Stašková -
Separace krátkých oligonukleotidů ve vybraných módech vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Jan Fiala -
Analýza porfyrinových potravinářských barviv pomocí kapalinové chromatografie
Helena Láníková -
Separace porfyrinových potravinářských barviv kapalinovou chromatografií
Karin Sokolová -
Betalainy, přírodní barviva obsažená v červené řepě
Barbora Kvášová -
Vývoj a validace HPLC metody pro stanovení vybraného barviva za účelem ekotoxikologického testování
Anna Štěpánková -
Dvourozměrné separace přírodních barviv kapalinovou chromatografií
Kateřina Nováková -
Optimalizace mikrofluidického rozhraní pro on-line spojení \nl{}kapalinové chromatografie a kapilární elektroforézy
Václav Šimánek