Vliv výše výsevku na tvorbu výnosu a kvalitu pšenice špaldy v ekologickém zemědělství – Bc. Radka Myšková
Bc. Radka Myšková
Diplomová práce
Vliv výše výsevku na tvorbu výnosu a kvalitu pšenice špaldy v ekologickém zemědělství
Effect of sowing rate on yield formation and quality of spelt wheat in organic farming
Anotace:
Ekologické zemědělství prošlo během několika posledních desítek let dramatickým vývojem po celém světě a v současnosti je ve světě uznávanou alternativou ke konvenčnímu zemědělství. Tento způsob hospodaření patří k hlavním pilířům trvale udržitelného zemědělství. Zájem spotřebitelů, kteří si uvědomují výhody ekologického zemědělství, o kvalitní biopotraviny rok od roku stoupá. Ve srovnání s ostatními …víceAnotace:
ozní podmínky by bylo vhodné výsevek mírně navýšit, např. na 350 klíčivých obilek na m2.Abstract:
Organic farming has undergone dramatic development in the last few decades all over the world, and it is recognised as an alternative to conventional agriculture now. This way of farming is one of the main pillars of sustainable agriculture. The interest in quality organic food from the side of consumers, who are aware of the benefits of organic farming, is increasing year after year. Compared to other …víceAbstract:
lding process of spelt wheat was confirmed. Our experiments show that the density of 300 germinating grains per m2 is optimal both for spring and winter varieties of spelt wheat, as its evaluated genotypes achieved satisfactory yield as well as quality of production. However, it should be noted that it is advisable to increase the sowing density slightly in the actual operation, for example to 350 …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Ivana Capouchová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MYŠKOVÁ, Radka. \textit{Vliv výše výsevku na tvorbu výnosu a kvalitu pšenice špaldy v ekologickém zemědělství}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/aym4ne/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Ekologické zemědělství / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Název
Vložil
Vloženo
Práva