Bc. Monika Strašáková

Master's thesis

Monitoring obsahu biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích

Monitoring of Biogenic Amines in Fermented Meat Products
Abstract:
Předmětem této práce bylo sledovat obsah biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích a v závislosti na jejich změnách během chladírenského skladování při 6 °C. Obsah biogenních aminů byl monitorován bezprostředně po zakoupení a na konci doby skladování. Vzorky byly připraveny derivatizací s dansylchloridem a ke stanovení biogenních aminů byla využita vysokoúčinná kapalinová chromatografie …more
Abstract:
The objective of this work was to monitor the content of biogenic amines in fermented meat products and to monitor their changes during storage at 6 °C. The content of biogenic amines was noted after the purchase and at the end of the shelf life. All samples were prepared by derivatization with dansylchloride and analyzed by high performance liquid chromatography. Tyramine was detected in most samples …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2018

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Strašáková, Monika. Monitoring obsahu biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe