Monitoring obsahu biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích – Bc. Monika Strašáková
Bc. Monika Strašáková
Diplomová práce
Monitoring obsahu biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích
Monitoring of Biogenic Amines in Fermented Meat Products
Anotace:
Předmětem této práce bylo sledovat obsah biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích a v závislosti na jejich změnách během chladírenského skladování při 6 °C. Obsah biogenních aminů byl monitorován bezprostředně po zakoupení a na konci doby skladování. Vzorky byly připraveny derivatizací s dansylchloridem a ke stanovení biogenních aminů byla využita vysokoúčinná kapalinová chromatografie …víceAbstract:
The objective of this work was to monitor the content of biogenic amines in fermented meat products and to monitor their changes during storage at 6 °C. The content of biogenic amines was noted after the purchase and at the end of the shelf life. All samples were prepared by derivatization with dansylchloride and analyzed by high performance liquid chromatography. Tyramine was detected in most samples …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Strašáková, Monika. Monitoring obsahu biogenních aminů ve fermentovaných masných výrobcích. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Separace krátkých oligonukleotidů ve vybraných módech vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Jan Fiala -
Vysokoúčinná kapalinová chromatografie v analýze pražené kávy
Kamil Mikulášek -
Využití vysokoúčinné kapalinové chromatografie pro studium přestupu vybraných polycyklických aromatických uhlovodíků lidskou kůží
Lucie Benešová -
Stanovení ethylkarbamátu v alkoholických nápojích pomocí\nl{} vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Veronika Šantrůčková -
Vývoj metody pro stanovení acikloviru a jeho metabolitu pomocí kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní detekcí
Jan KRESTA -
Analýza aminosalicylátů a jejich metabolitů pomocí kapalinové chromatografie
Lada Kropáčová -
Studium reaktivity močoviny a ethylkarbamátu pro jejich následné stanovení pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Monika Toušková -
Kapalinová chromatografie extraktů pohanky - stanovení rutinu
Eliška Krejzová