Daniela Fabiánová

Bakalářská práce

Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů.

Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů.
Anotace:
Bakalářská práce shrnuje poznatky o kontaminaci sušeného ovoce a skořápkových plodů vláknitými mikromycetami. V práci je popsáno rozdělení ovoce a skořápkových plodů, jejich složení a technologie výroby sušeného ovoce. Dále jsou uvedeny a charakterizovány vláknité mikromycety a kvasinky, které kontaminují toto ovoce. Část práce je věnována také mykotoxinům a negativním dopadům vláknitých mikromycet …více
Abstract:
This bachelor’s thesis summarizes knowledge about contamination of dried fruits and nuts by micromycetes. The thesis describes the division of fruits and nuts, their structure and technology of dried fruit production. Furthermore, are characterized a micromycetes and yeasts which contaminate the fruit. Part of the thesis is also devoted to mycotoxins and negative impacts of micromycetes on human organism …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin