Bc. Dominika Pastorková

Diplomová práce

Sušené ovoce a jeho bezpečnost

Dried fruit and its safety
Anotace:
V práci jsou popsány jednotlivé výrobní technologické kroky, především proces sušení. Sušení se nejčastěji provádí horkým vzduchem. Dále jsou diskutovány výhody a rizika konzumace sušeného ovoce. Mezi rizika se řadí hlavně mikrobiologické parametry, které mají negativní vliv na kvalitu a bezpečnost potravin. Nejčastějším rizikem je právě sekundární kontaminace produktů. Jsou stanoveny nejčastější kontaminanty …více
Abstract:
The thesis describes individual technology of dried fruit production, especially the dry-ing process. Drying is mostly done by hot air. The benefits and risks of eating dried fruit are also discussed. Risks mainly include microbiological parameters which have a nega-tive impact on food quality and its safety. Secondary contamination of products is the most common risk. The most common contaminants …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Oponent: Michal Kosař, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin