Daniela Fabiánová

Bachelor's thesis

Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů.

Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů.
Abstract:
Bakalářská práce shrnuje poznatky o kontaminaci sušeného ovoce a skořápkových plodů vláknitými mikromycetami. V práci je popsáno rozdělení ovoce a skořápkových plodů, jejich složení a technologie výroby sušeného ovoce. Dále jsou uvedeny a charakterizovány vláknité mikromycety a kvasinky, které kontaminují toto ovoce. Část práce je věnována také mykotoxinům a negativním dopadům vláknitých mikromycet …more
Abstract:
This bachelor’s thesis summarizes knowledge about contamination of dried fruits and nuts by micromycetes. The thesis describes the division of fruits and nuts, their structure and technology of dried fruit production. Furthermore, are characterized a micromycetes and yeasts which contaminate the fruit. Part of the thesis is also devoted to mycotoxins and negative impacts of micromycetes on human organism …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology