Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů. – Daniela Fabiánová
Daniela Fabiánová
Bachelor's thesis
Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů.
Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů.
Abstract:
Bakalářská práce shrnuje poznatky o kontaminaci sušeného ovoce a skořápkových plodů vláknitými mikromycetami. V práci je popsáno rozdělení ovoce a skořápkových plodů, jejich složení a technologie výroby sušeného ovoce. Dále jsou uvedeny a charakterizovány vláknité mikromycety a kvasinky, které kontaminují toto ovoce. Část práce je věnována také mykotoxinům a negativním dopadům vláknitých mikromycet …moreAbstract:
This bachelor’s thesis summarizes knowledge about contamination of dried fruits and nuts by micromycetes. The thesis describes the division of fruits and nuts, their structure and technology of dried fruit production. Furthermore, are characterized a micromycetes and yeasts which contaminate the fruit. Part of the thesis is also devoted to mycotoxins and negative impacts of micromycetes on human organism …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
FABIÁNOVÁ, Daniela. \textit{Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a~suchých skořápkových plodů.}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2020. Available from: https://theses.cz/id/bs3e3y/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy
Veronika Baťová -
Zdravotní a nutriční aspekty sušeného ovoce
Barbora Richtrmocová -
Sušené ovoce a jeho bezpečnost
Dominika Pastorková -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce
Petra Škvorová -
Extrakce cukrů ze sušeného ovoce do cukrovinkářských roztoků
Šimon Malý -
Mikrobiologická kontrola sušeného ovoce
Marie Smolíková -
Vliv skladování na mikroflóru sušeného ovoce
Jaroslav KOVÁŘ -
Hodnocení mykotoxinů v suchých skořápkových plodech.
Hana Maturová