Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů. – Daniela Fabiánová
Daniela Fabiánová
Bachelor's thesis
Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů.
Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů.
Anotácia:
Bakalářská práce shrnuje poznatky o kontaminaci sušeného ovoce a skořápkových plodů vláknitými mikromycetami. V práci je popsáno rozdělení ovoce a skořápkových plodů, jejich složení a technologie výroby sušeného ovoce. Dále jsou uvedeny a charakterizovány vláknité mikromycety a kvasinky, které kontaminují toto ovoce. Část práce je věnována také mykotoxinům a negativním dopadům vláknitých mikromycet …viacAbstract:
This bachelor’s thesis summarizes knowledge about contamination of dried fruits and nuts by micromycetes. The thesis describes the division of fruits and nuts, their structure and technology of dried fruit production. Furthermore, are characterized a micromycetes and yeasts which contaminate the fruit. Part of the thesis is also devoted to mycotoxins and negative impacts of micromycetes on human organism …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FABIÁNOVÁ, Daniela. \textit{Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a~suchých skořápkových plodů.}. Online. Bakalárska práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/bs3e3y/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy
Veronika Baťová -
Zdravotní a nutriční aspekty sušeného ovoce
Barbora Richtrmocová -
Sušené ovoce a jeho bezpečnost
Dominika Pastorková -
Vliv ošetření mikrovlnným zářením na kvalitu ořechů, máku a sušeného ovoce
Petra Škvorová -
Extrakce cukrů ze sušeného ovoce do cukrovinkářských roztoků
Šimon Malý -
Mikrobiologická kontrola sušeného ovoce
Marie Smolíková -
Vliv skladování na mikroflóru sušeného ovoce
Jaroslav KOVÁŘ -
Hodnocení mykotoxinů v suchých skořápkových plodech.
Hana Maturová