Srovnání nutriční kvality školních jídel – Gabriela Plisková
Gabriela Plisková
Diplomová práce
Srovnání nutriční kvality školních jídel
Comparison of the nutritional quality of school meals
Anotace:
Školní obědy jsou součástí dne skoro každého školáka, proto je důležité, aby pokrmy podávané ve školní jídelně byly nutričně vyvážené a dodaly dítěti důležité živiny. Správné složení školních obědů je jeden z možných nástrojů sloužící k prevenci dětské obezity, která se stala fenoménem dnešní doby. Podle vyhlášky Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č. 107/2005 Sb. by měl oběd tvořit 35 % denního …víceAbstract:
School lunches are a part of a day for almost every child, therefore it is important to serve nutritionally balanced meals in canteen and to supply children with nutrients. School canteens are important educational resources, providing a model that guides student food choices and composition of their meal could be a possible mechanism for child obesity prevention, what has become a phenomenon of these …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Diana Chrpová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Insects as Food
Julie Posseltová -
Nutriční hodnocení úrovně stravování žáků ZŠ a MŠ ve Staré Vsi
Jana NEVŘALOVÁ -
Pestrost, spotřební koš a školní stravování
Adéla Gajdečková -
Faktory ovlivňující kvalitu školního stravování ve vybrané destinaci
Miroslav Machek -
Analýza plnění normativu vybraných komodit spotřebního koše v systému školního stravování u žáků základních škol a návrh možnosti zlepšení limitních ukazatelů
Jan KOŇAŘÍK -
Návrh komunikační kampaně ovlivňující spotřební chování žáků v zařízeních školního stravování směrem k neplýtvání jídlem
Berenika Viktorie Bennin -
Naplněnost spotřebního koše ve školním stravování
Kristýna Šťastná -
Zvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školy
Zdenek JEDLINSKI
Název
Vložil
Vloženo
Práva