Studium inhibice mikroorganismů ve vinařské technologii – Bc. Aleš Vavřiník
Bc. Aleš Vavřiník
Diplomová práce
Studium inhibice mikroorganismů ve vinařské technologii
Study of inhibition of microorganisms in wine technology
Anotace:
Diplomová práce se zabývá studiem inhibice mikroorganismů, které jsou spojeny s vinařskou technologií. Důraz je kladen především na bakterie octového a mléčného kvašení. Jsou v ní rešeršním způsobem zpracovány data pojednávající o charakteristice, taxonomii a metabolismu obou zmíněných skupin bakterií. Jsou v ní taktéž podrobně popsáni nejdůležitější zástupci octových a mléčných bakterií. V experimentální …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the study of the inhibition of microorganisms that are associated with wine technology. The emphasis is mainly on acetic and lactic acid bacteria. It deals with the research method of data dealing with the characteristics, taxonomy and metabolism of both mentioned groups of bacteria. It also describes in detail the most important representatives of vinegar and lactic acid …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Ivana Koláčková, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor / specializace:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná