Stanovení isoflavonů v krmivech – Bc. Gabriela Bučeková
Bc. Gabriela Bučeková
Bachelor's thesis
Stanovení isoflavonů v krmivech
Determination of isoflavones in feed
Abstract:
In this bachelor thesis I am focusing on isoflavones as a phytoestrogene subgroup. They are polyphenolic secondary metabolites of plants. The theoretical part elaborates on information about isoflavones including their structure, occurrence, biosynthesis in plants and their metabolism, including their effect on human health, and it also characterises individual types of isoflavones. It further deals …viacAbstract:
V tejto bakalárskej práci sa venujem podskupine fytoestrogénov, a to isoflavónom. Sú to polyfenolické sekundárne metabolity rastlín. Teoretická časť približuje informácie o isoflavónoch, ich štruktúru, výskyt, biosyntézu v rastlinách a ich metabolizmus, efekt na zdravie človeka a tiež charakterizuje jednotlivé typy isoflavónov. Ďalej sa zaoberá tráviacou sústavou prežúvavcov, hlavne ich najväčšej časti …viac
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2017
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/t1yfx/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2017
- Vedúci: doc. Mgr. Tomáš Kašparovský, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Applied Biochemistry / Applied Biochemistry
Práce na příbuzné téma
-
Monitoring of the ruminal microbiome dynamics depending on the environment
Martina Zapletalová -
Sledování změn hladiny fytoestrogenů v ruminální tekutině
Adéla Osičková -
Sledování hladin těkavých mastných kyselin během kultivace ruminální tekutiny v bioreaktoru
Barbora Šoustarová -
In vitro sledování metabolismu jetelových isoflavonů v ruminální tekutině
Hana Boldišová -
Využití vodovazných aditiv (škroby, soja, hydrokoloidy) při výrobě masných výrobků z pohledu legislativního, chemického a technologického
Marcela LOSOVÁ -
Sója ve výživě hospodářských zvířat
Kateřina Burianová -
Sója - funkční potravina
Michaela Drábková -
Stanovení GMO v potravinách pomocí metody PCR: sója a sójové výrobky
Dana Vargová