Bc. Věra KRPATOVÁ

Bakalářská práce

Jogurtové kultury a jejich vliv na biologickou hodnotu mléčných výrobků

Yoghurt cultures and their influence on the biological value of milk products
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o bakteriích mléčného kvašení, které jsou používány pro výrobu zakysaných mléčných výrobků. Charakterizuje nejčastěji používané rody mléčných bakterií a jejich vliv na změny složek mléka. Shrnuje účinky zakysaných výrobků na lidský organismus. Definuje pojem exopolysacharidy, jejich produkci a vliv na zakysané výrobky. Teoreticky popisuje výrobu zakysaných mléčných výrobků …více
Abstract:
The thesis deals with lactic acid bacteria, which are used for the manufacture of fermented milk products. Characterized most common genera of lactic acid bacteria and their influence on changes in milk constituents. Summarizes the effects of fermented products on the human body. Defines the notion of exopolysaccharides, their production and their influence on sour products. In theory, describes the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2010
Identifikátor: 17199

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 6. 2010
  • Vedoucí: Ing. Dagmar Tykvartová

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KRPATOVÁ, Věra. Jogurtové kultury a jejich vliv na biologickou hodnotu mléčných výrobků . Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe