Bc. Jan Černohorský

Bakalářská práce

Chemické složení mléka

Chemical composition of milk
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá chemickým složením kravského mléka. Práce je zaměřena na stručnou charakteristiku jednotlivých skupin látek, které se vyskytují v mléce (bílkoviny, lipidy, sacharidy, minerální látky, vitamíny, enzymy), a na možnosti jejich analýzy. Dále je v práci srovnáno mléka kravského s jinými druhy mléka. Poslední kapitola pojednává o laktózové intoleranci a alergii na bílkovinu kravského …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with the chemical composition of cows? milk. It is focused on the brief characterization of groups of the substances, which are present in milk (proteins, lipids, carbohydrates, minerals, vitamins, enzymes) and the possibilities of their analysis. The study also compared the cows? milk with other types of milk. The last chapter deals with lactose intolerance and allergy to …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 7. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 27. 8. 2014
  • Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Černohorský, Jan. Chemické složení mléka. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin