Bc. Jan Černohorský
Bakalářská práce
Chemické složení mléka
Chemical composition of milk
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá chemickým složením kravského mléka. Práce je zaměřena na stručnou charakteristiku jednotlivých skupin látek, které se vyskytují v mléce (bílkoviny, lipidy, sacharidy, minerální látky, vitamíny, enzymy), a na možnosti jejich analýzy. Dále je v práci srovnáno mléka kravského s jinými druhy mléka. Poslední kapitola pojednává o laktózové intoleranci a alergii na bílkovinu kravského …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the chemical composition of cows? milk. It is focused on the brief characterization of groups of the substances, which are present in milk (proteins, lipids, carbohydrates, minerals, vitamins, enzymes) and the possibilities of their analysis. The study also compared the cows? milk with other types of milk. The last chapter deals with lactose intolerance and allergy to …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 7. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 8. 2014
- Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Černohorský, Jan. Chemické složení mléka. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Čerstvé sýry a syrovátkové nápoje na našem a vietnamském trhu
Petr Kopecký -
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová -
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová -
Mléko a alternativy mléka ve výživě lidí
Lada Nohacova -
Spory o mléko: způsoby regulace stravování v hnutí Haré Kršna
Olga Čejková -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová -
Motivace kojících žen darovat mateřské mléko
Barbora MATĚJKOVÁ -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková