Bc. Anna Sinkulová

Master's thesis

Ryba v české gastronomii

Fish in czech gastronomy
Abstract:
Diplomová práce se zabývá postavením ryby v současné české gastronomii, odkazem na tradici související s rybí gastronomií a rybářstvím s kořeny v dávné historii dnešního území České republiky. Cílem práce je identifikace tradičních rybích pokrmů a jejich zasazení do kulturních, historických a přírodních podmínek. Dále objasnit současnou situaci v oblasti rybí gastronomie v České republice a vynést …more
Abstract:
This thesis explores how significant is the position of fish in contemporary Czech gastronomy, referring to the tradition related to fish gastronomy and fishing with roots in the ancient history of what is today the Czech Republic. The aim of the thesis is to identify traditional fish dishes and their setting in cultural, historical and natural conditions. Furthermore, this thesis attempts to clarify …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2019

Thesis defence

  • Date of defence: 11. 6. 2019
  • Supervisor: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
  • Reader: Ing. Jiří Zelený

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze

Institute of Hospitality Management in Prague

Master programme / field:
Gastronomy , Hospitality Management and Tourism / Hospitality and Spa Management (Study in Czech)