Bc. David Fajgara
Master's thesis
Skladování lyofilizovaných jablek
Storage of freeze-dried apples
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývala pomologií jablek, sublimačním sušením, metodami skladování a senzorickým hodnocením. V experimentální části byla vybrána odrůda jablka Red Delicious, která byla sublimačně sušena a poté uskladněna ve vybraných typech nádob (kovová nádoba, vakuový sáček, papírový sáček, igelitový sáček, igelitový sáček se silikagelem a zavařovací sklenice) po různě dlouhou dobu (1 týden …moreAbstract:
This diploma thesis dealt with apple pomology, freeze drying, methods of storage and sensory evaluation. In the experimental part, the selected Red Delicious apples were freeze dried and afterwards stored in different types of containers (metal container, vacuum bag, paper bag, plastic bag, plastic bag with silica gel and jar) for various lengths of time (1 week, 2 weeks, 1 month and 2 months). The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová