Možnosti využití NIR metody pro stanovení obsahu vybraných parametrů u potravinářských hydrolyzátů a hovězích extraktů – Bc. Simona Kubíčková
Bc. Simona Kubíčková
Master's thesis
Možnosti využití NIR metody pro stanovení obsahu vybraných parametrů u potravinářských hydrolyzátů a hovězích extraktů
Possibilities of using NIR method for determination of content of selected parameters in food hydrolysates and beef extracts
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo ověření a zhodnocení možnosti použití NIR přístroje pro kontrolu kvality potravinářských výrobků. Z potravinářských výrobků to jsou sójové hydrolyzáty a hovězí extrakty, které se používají jako přísady do jídel ke zlepšení chuti. Jednotlivé výrobky pocházely z výrobní potravinářské společnosti Vitana a.s., kde probíhala i praktická část diplomové práce. Vzorky byly analyzovány …moreAbstract:
The Aim of the diplom´s thesis was to verify and evaluate the possibility of using NIR devices for quality control of food products. Food products include soy hydrolysates and beef extracts which are used as food additives to improve taste. The Individual products came from the food production company „Vitana a.s.“ where the practical part of the diplom´s thesis also took place. Samples were analyzed …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUBÍČKOVÁ, Simona. \textit{Možnosti využití NIR metody pro stanovení obsahu vybraných parametrů u potravinářských hydrolyzátů a hovězích extraktů}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/dyn59g/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Stanovení obsahu silic pomocí infračervené (FT-NIR) spektroskopie
Eva Sedlaříková -
Využití NIR spektroskopie k hodnocení základních látkových složek potravin
Adam Ovesný -
Hodnocení změn při dozrávání a skladování ovoce s využitím metod NIR spektroskopie
Petr Šnurkovič -
Možnosti využití NIR spektroskopie pro stanovení kvalitativních parametrů zrna ječmene a sladu
Tereza Málková -
Možnosti využití NIR spektroskopie pro stanovení vybraných parametrů u brambor
Alena Balarinová -
Využití NIR spektroskopie ke kontrole kvality potravinářských výrobků
Lukáš Dvořák -
Možnosti NIR spektroskopie při analýzách průběžné výrobní kontroly Nicergolinu
Petr Velecký -
Využití separačních metod a NIR spektroskopie ke stanovení kvality řepky olejné
Lenka ENDLOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights