Možnosti využití NIR metody pro stanovení obsahu vybraných parametrů u potravinářských hydrolyzátů a hovězích extraktů – Bc. Simona Kubíčková
Bc. Simona Kubíčková
Diplomová práce
Možnosti využití NIR metody pro stanovení obsahu vybraných parametrů u potravinářských hydrolyzátů a hovězích extraktů
Possibilities of using NIR method for determination of content of selected parameters in food hydrolysates and beef extracts
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo ověření a zhodnocení možnosti použití NIR přístroje pro kontrolu kvality potravinářských výrobků. Z potravinářských výrobků to jsou sójové hydrolyzáty a hovězí extrakty, které se používají jako přísady do jídel ke zlepšení chuti. Jednotlivé výrobky pocházely z výrobní potravinářské společnosti Vitana a.s., kde probíhala i praktická část diplomové práce. Vzorky byly analyzovány …víceAbstract:
The Aim of the diplom´s thesis was to verify and evaluate the possibility of using NIR devices for quality control of food products. Food products include soy hydrolysates and beef extracts which are used as food additives to improve taste. The Individual products came from the food production company „Vitana a.s.“ where the practical part of the diplom´s thesis also took place. Samples were analyzed …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KUBÍČKOVÁ, Simona. \textit{Možnosti využití NIR metody pro stanovení obsahu vybraných parametrů u potravinářských hydrolyzátů a hovězích extraktů}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/dyn59g/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení obsahu silic pomocí infračervené (FT-NIR) spektroskopie
Eva Sedlaříková -
Využití NIR spektroskopie k hodnocení základních látkových složek potravin
Adam Ovesný -
Hodnocení změn při dozrávání a skladování ovoce s využitím metod NIR spektroskopie
Petr Šnurkovič -
Možnosti využití NIR spektroskopie pro stanovení kvalitativních parametrů zrna ječmene a sladu
Tereza Málková -
Možnosti využití NIR spektroskopie pro stanovení vybraných parametrů u brambor
Alena Balarinová -
Využití NIR spektroskopie ke kontrole kvality potravinářských výrobků
Lukáš Dvořák -
Možnosti NIR spektroskopie při analýzách průběžné výrobní kontroly Nicergolinu
Petr Velecký -
Využití separačních metod a NIR spektroskopie ke stanovení kvality řepky olejné
Lenka ENDLOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva