Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků z tržní sítě – Bc. Ludmila Matalová
Bc. Ludmila Matalová
Master's thesis
Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků z tržní sítě
Evaluation of fermented milk products from the market network
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení kysaných mléčných výrobků z tržní sítě. V literární části jsou popsány především tradiční kysané mléčné výrobky a jejich technologie výroby. V praktické části bylo provedeno fyzikálně-chemické stanovení u 26 vybraných vzorků. U jednotlivých druhů výrobků bylo provedeno porovnání průměrných hodnot jakostních parametrů mezi samotnými výrobky. Statisticky významný …moreAbstract:
The diploma thesis is focused on the evaluation of fermented milk products from the market network. The literature section describes mainly traditional fermented milk products and their production technnologies. In the practical part, physico-chemical determination was performed on 26 selected samples. For individual types of products, a comparison of average values of quality parameters between the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Reader: Michaela Králová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Fyzikálně-chemická analýza výrobků pšeničného müsli
Andrea Bartošová -
Chemoinformatické metodiky pro predikci fyzikálně-chemických vlastností molekul
Stanislav Geidl -
Fyzikálně-chemická charakterizace tobolek připravených technikou FDM 3D tisku
Monika Miklová -
Fyzikálně-chemická charakteristika strusky
Petra SCHNEIDEROVÁ -
Predikce fyzikalně-chemických vlastností pomocí nábojových deskriptorů
Václav Hejret -
Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín
Tereza Ćmielová -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš