Možnosti výroby a jakost oleje z jader vlašských ořechů – Bc. Šárka Krejčová
Bc. Šárka Krejčová
Master's thesis
Možnosti výroby a jakost oleje z jader vlašských ořechů
Production possibilities and quality of walnut kernel oil
Abstract:
Diplomová práce na téma „Možnosti výroby a jakost oleje z jader vlašských ořechů“ se zabývá technologickým zpracováním olejů a tuků, přičemž je kladen největší důraz na olej z vlašských ořechů. Kvalita oleje závisí zejména na správné technologii lisování a skladování. V teoretické části této práce je popsané zpracování olejnin, vlastnosti tuků a olejů. U vybraných olejnin a tuků jsou charakterizovány …moreAbstract:
The thesis on "Possibilities for production and quality of walnut kernel oil" deals with the technological processing of oils and fats, with the greatest emphasis on walnut oil. The quality of the oil depends in particular on the right pressing and storage technology. The theoretical part of this work describes the processing of oilseeds, the characteristics of fats and oils. Selected oilseeds and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 1. 6. 2022
- Supervisor: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Reader: Lenka Machálková, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová