Bc. Šárka Krejčová

Master's thesis

Možnosti výroby a jakost oleje z jader vlašských ořechů

Production possibilities and quality of walnut kernel oil
Abstract:
Diplomová práce na téma „Možnosti výroby a jakost oleje z jader vlašských ořechů“ se zabývá technologickým zpracováním olejů a tuků, přičemž je kladen největší důraz na olej z vlašských ořechů. Kvalita oleje závisí zejména na správné technologii lisování a skladování. V teoretické části této práce je popsané zpracování olejnin, vlastnosti tuků a olejů. U vybraných olejnin a tuků jsou charakterizovány …more
Abstract:
The thesis on "Possibilities for production and quality of walnut kernel oil" deals with the technological processing of oils and fats, with the greatest emphasis on walnut oil. The quality of the oil depends in particular on the right pressing and storage technology. The theoretical part of this work describes the processing of oilseeds, the characteristics of fats and oils. Selected oilseeds and …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 6. 2022
  • Supervisor: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Reader: Lenka Machálková, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety