Bc. Šárka Krejčová

Master's thesis

Možnosti výroby a jakost oleje z jader vlašských ořechů

Production possibilities and quality of walnut kernel oil
Anotácia:
Diplomová práce na téma „Možnosti výroby a jakost oleje z jader vlašských ořechů“ se zabývá technologickým zpracováním olejů a tuků, přičemž je kladen největší důraz na olej z vlašských ořechů. Kvalita oleje závisí zejména na správné technologii lisování a skladování. V teoretické části této práce je popsané zpracování olejnin, vlastnosti tuků a olejů. U vybraných olejnin a tuků jsou charakterizovány …viac
Abstract:
The thesis on "Possibilities for production and quality of walnut kernel oil" deals with the technological processing of oils and fats, with the greatest emphasis on walnut oil. The quality of the oil depends in particular on the right pressing and storage technology. The theoretical part of this work describes the processing of oilseeds, the characteristics of fats and oils. Selected oilseeds and …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
  • Vedúci: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Oponent: Lenka Machálková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety