Možnosti výroby a jakost oleje z jader vlašských ořechů – Bc. Šárka Krejčová
Bc. Šárka Krejčová
Diplomová práce
Možnosti výroby a jakost oleje z jader vlašských ořechů
Production possibilities and quality of walnut kernel oil
Anotace:
Diplomová práce na téma „Možnosti výroby a jakost oleje z jader vlašských ořechů“ se zabývá technologickým zpracováním olejů a tuků, přičemž je kladen největší důraz na olej z vlašských ořechů. Kvalita oleje závisí zejména na správné technologii lisování a skladování. V teoretické části této práce je popsané zpracování olejnin, vlastnosti tuků a olejů. U vybraných olejnin a tuků jsou charakterizovány …víceAbstract:
The thesis on "Possibilities for production and quality of walnut kernel oil" deals with the technological processing of oils and fats, with the greatest emphasis on walnut oil. The quality of the oil depends in particular on the right pressing and storage technology. The theoretical part of this work describes the processing of oilseeds, the characteristics of fats and oils. Selected oilseeds and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Oponent: Lenka Machálková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová