Výživa a stravování ve školních jídelnách – Bc. Zuzana Jenerálová
Bc. Zuzana Jenerálová
Diplomová práce
Výživa a stravování ve školních jídelnách
Nutrition and alimentation in school canteens
Anotace:
Diplomová práce se specializuje na výživu a stravování ve školních jídelnách u adolescentů ve věku 15-18 let na střední škole se zaměřením na gastronomii. Teoretická část se zabývá podtématy, která s výživou a stravováním souvisejí. Správnou výživou, jejími zásadami, diferenciovanou stravou, pitným režimem, potravinovou pyramidou. Dále se práce zaměřuje na školní stravování. Historii, která ukazuje …víceAbstract:
The thesis is specialized on nutrition and eating in school canteens within the adolescents of age 15-18 on gastronomy focused secondary school. Theoretical part is concerned on topics, which are connected to nourishment. Correct nourishment, its rules, differentiation food, drinking schedule, food pyramid. Further the thesis is focused on eating in schools. History, which shows on beginning of eating …víceKlíčová slova
Výživa stravování strava potrava školní stravování školní jídelny HACCP spotřební koš adolescenti strávníci potravinová pyramida správná výživa respondenti studenti. Nourishment eating nutrient food school eating school canteens consumer basket adolescents diners food pyramid correct nourishment respondents students.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ap85q/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 5. 2014
- Vedoucí: Ing. Jan Děcký
- Oponent: Mgr. Irena Plucková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasarykova univerzita
Pedagogická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Učitelství pro střední školy / Učitelství odborných předmětů pro základní a střední školy - specializace obchod a služby
Práce na příbuzné téma
-
Pestrost, spotřební koš a školní stravování
Adéla Gajdečková -
Faktory ovlivňující kvalitu školního stravování ve vybrané destinaci
Miroslav Machek -
Analýza plnění normativu vybraných komodit spotřebního koše v systému školního stravování u žáků základních škol a návrh možnosti zlepšení limitních ukazatelů
Jan KOŇAŘÍK -
Návrh komunikační kampaně ovlivňující spotřební chování žáků v zařízeních školního stravování směrem k neplýtvání jídlem
Berenika Viktorie Bennin -
Naplněnost spotřebního koše ve školním stravování
Kristýna Šťastná -
Zvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školy
Zdenek JEDLINSKI -
Mapování spotřebního koše ve školních jídelnách vybraných základních škol v Českém Krumlově
Alena SMĚŠNÁ -
Stravování žáků 2. stupně v rámci školy a školní jídelny
Hana Dupalová