Lyofilizace jako možnost zpracování ovoce a zeleniny – Bc. Tereza Pavlíčková
Bc. Tereza Pavlíčková
Diplomová práce
Lyofilizace jako možnost zpracování ovoce a zeleniny
Lyophilization as a possibility of processing fruits and vegetables
Anotace:
Tato diplomová práce „Lyofilizace jako možnost zpracování ovoce a zeleniny“ se v první části soustředí zejména na chemické složení a vlastnosti jednotlivých druhů ovoce a zeleniny včetně účinků a vlastností zastoupených vitamínů. Dále je práce zaměřena na možnosti zpracování ovoce a zeleniny, tedy jejich způsoby konzervace. Jsou popsány jednotlivé druhy sušení a jejich výhody či nevýhody v porovnání …víceAbstract:
This diploma thesis is called „Lyophilization as a possibility of processing fruits and vegetables“. The main aim of the first part is to examine chemical composition and characteristics of each kind of fruit and vegetables, including the effects of its vitamins. Furthermore, the thesis focused on the methods of processing fruits and vegetables which means options of conservation. In this part, different …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Oponent: Jitka Langová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová