Bc. Alena MINÁŘOVÁ

Diplomová práce

Stanovení obsahu laktózy v jogurtech v závislosti na době skladování

Determination of lactose in yoghurts depending on storage
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou laktózy, jogurtů a obsahu laktózy v jogurtech. Hlavním cílem práce bylo sledování obsahu laktózy ve vzorcích jogurtů, které byly chladírensky skladovány různě dlouhou dobu. Pro stanovení laktózy byla vybrána metoda plynové chromatografie s hmotnostně-spektrometrickým detektorem a konkrétní podmínky byly optimalizovány. Na závěr byla vyhodnocena hydrolytická …více
Abstract:
This thesis deals with the lactose, yoghurt and lactose content in yoghurt. The main objective was to monitor the lactose content in yoghurt samples, which were stored in the refigerator for different lengths of time. For the determination of lactose was selected method of gas chromatography-mass spectrometric detection and specific conditions were optimized. At the end of this work hydrolytic activity …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor: 21763

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2011
  • Vedoucí: Ing. Markéta Šípalová

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MINÁŘOVÁ, Alena. Stanovení obsahu laktózy v jogurtech v závislosti na době skladování. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe