Jiří Prokop

Bakalářská práce

Přidatné látky používané při výrobě nealkoholických nápojů

Additives used in the production of soft drinks
Anotace:
Tato bakalářská práce popisuje použití přidatných látek u nealkoholických nápojů.V literární části jsou přidatné látky rozčleněny do skupin podle toho, které vlastnostinealkoholických nápojů ovlivňují. Mezi nejvíce používaná aditiva patří konzervačnílátky, oxid uhličitý, vitamíny, barviva, okyselující látky, hořké látky, aromatické látky,sladidla a látky upravující fyzikální vlastnosti. Jednotlivé …více
Abstract:
The topic of the thesis is Additives used in the production of soft drinks.In the literary section, the additives are grouped according to the properties ofthe soft drinks affects. The additives are divided into preservatives, carbon dioxide,vitamins, dyes, acidic substances, bitter substances, flavorings, sweeteners and physicalproperties agents. The groups are briefly described and the most commonrepresentatives …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
  • Oponent: Marian Maier, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta