Možnosti využití vedlejších produktů provozu bioplynových stanic v ekologickém zemědělství – Václav Wanča
Václav Wanča
Bakalářská práce
Možnosti využití vedlejších produktů provozu bioplynových stanic v ekologickém zemědělství
The Use of the By-products of Biogas Plants Operation in Ecological Agriculture
Anotace:
Zpracovaná práce se věnuje bioplynové stanici a využití vedlejších produktů z anaerobní fermentace v ekologickém zemědělství. Úvod shrnuje význam ekologického zemědělství a jeho spojitost s bioplynovou stanicí. Dále je popsána anaerobní fermentace a její dílčí procesy. Částem bioplynové stanice a její konstrukce je věnována samostatná kapitola včetně přehledného schématu. Pro činnost bioplynové …víceAbstract:
The bachelor thesis describes a biogas plant, its technology and processes and the use of anaerobic fermentation by-products in organic farming. The introduction summarizes the importance of organic farming and its connection with the biogas plant while anaerobic fermentation and its partial processes are described further on. A separate chapter is dedicated to a technical description of the plant …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Švehla, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
WANČA, Václav. \textit{Možnosti využití vedlejších produktů provozu bioplynových stanic v ekologickém zemědělství}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/fg3a3x/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Ekologické zemědělství / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Název
Vložil
Vloženo
Práva