Bc. Petra Vališová
Diplomová práce
Tepelná stabilita pektinů
Thermal stability of pectins
Anotace:
Diplomová práce na téma Tepelná stabilita pektinů se zabývá analýzou fyzikálních vlastností potravinářských hydrokoloidů se zaměřením na pektiny. V teoretické části je vysvětleno obecné použití hydrokoloidů v potravinářství s detailnějším popisem lineárních polysacharidů kyseliny galakturonové. Tato část diplomové práce rozděluje pektiny do skupin podle různých hledisek, popisuje mechanismus tvorby …víceAbstract:
Thesis on Thermal stability of pectins analyzes the physical properties of food hydrocolloids focusing on pectins.The theoretical part explains the general use of hydrocolloids in food with a detailed description of linear polysaccharide galacturonic acid. This part of the thesis pectins divides into groups according to various criteria, describes the mechanism of gel formation, explains the influence …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Híc, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Teplotní a fázová stabilita skutteruditu Sr0,07Ba0,07Yb0,07Co4Sb12
Jakub Strádal -
Tepelná stabilita UV zářením tvrditelných systémů a možnost jejich formulace s perylenovými pigmenty
Pavlína Šeborová -
Thermal stability of Ti processed by SPD technology
Jakub Adámek -
Tepelná stabilita Ti zpracovaného SPD technologií
Martina Dybalová -
Termická stabilita nimesulidu
Lenka Bílková -
Vliv přídavku pektinů a vybraných monosacharidů na vybrané charakteristiky tavených sýrů
Barbora VOLDÁNOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva