Výskyt biogenních aminů u vybraných fermentovaných potravin – Monika Augustová
Monika Augustová
Bakalářská práce
Výskyt biogenních aminů u vybraných fermentovaných potravin
Occurrence of Biogenic Amines in Fermented Foods Selected
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo stanovit obsah biogenních aminů v kysaném zelí, kysaných okurkách a Worcesteru. Biogenní aminy, které byly stanovovány, byly tryptamin, fenylethylamin, putrescin, kadaverin, histamin, tyramin, spermidin a spermin. Biogenní amin s nejvyšší koncentrací byl putrescin. Naopak biogenní amin tryptamin nebyl detekován v žádném vzorku. Největší množství biogenních aminů obsahovalo …víceAbstract:
The aim of this work was to determine the content of biogenic amines in sauerkraut, pickled cucumbers and fermented flavoring agent Worcester. Biogenic amines that have been determined were tryptamine, phenylethylamine, putrescine, cadaverine, histamine, tyramine, spermidine a spermine. Biogenic amine with the highest concentration was putrescine. Concersely biogenic amine tryptamine was not detected …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2016
Zveřejnit od: 25. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Augustová, Monika. Výskyt biogenních aminů u vybraných fermentovaných potravin. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 25. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vysokoúčinná kapalinová chromatografie v analýze pražené kávy
Kamil Mikulášek -
Separace krátkých oligonukleotidů ve vybraných módech vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Jan Fiala -
Kapalinová chromatografie extraktů pohanky - stanovení rutinu
Eliška Krejzová -
Využití vysokoúčinné kapalinové chromatografie pro studium přestupu vybraných polycyklických aromatických uhlovodíků lidskou kůží
Lucie Benešová -
Stanovení ethylkarbamátu v alkoholických nápojích pomocí\nl{} vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Veronika Šantrůčková -
Vývoj metody pro stanovení acikloviru a jeho metabolitu pomocí kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní detekcí
Jan KRESTA -
Analýza aminosalicylátů a jejich metabolitů pomocí kapalinové chromatografie
Lada Kropáčová -
Studium reaktivity močoviny a ethylkarbamátu pro jejich následné stanovení pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Monika Toušková