Posouzení hygienické úrovně prostředí vybraných potravinářských provozoven a domácností – Bc. Aneta DROZDOVÁ
Bc. Aneta DROZDOVÁ
Diplomová práce
Posouzení hygienické úrovně prostředí vybraných potravinářských provozoven a domácností
Assessment of the environment hygiene level in selected food establishments and households
Anotace:
Adekvátní úroveň hygieny prostředí, ve kterém se manipuluje s potravinami je jedním z důležitých faktorů, jenž ovlivňuje udržení kvality a zdravotní nezávadnosti potravin. Cílem diplomové práce bylo (i) mikrobiologickou analýzou posoudit úroveň hygieny ve vybraných domácnostech (n=3) a v potravinářských provozovnách (n=3). Mikrobiologická analýza zahrnovala stanovení: celkového počtů aerobních a psychrotrofních …víceAbstract:
An adequate level of hygiene of the food handling environment is one of the important factors that influence the maintenance of food quality and safety. The aim of this thesis was (i) to assess the level of hygiene in selected households (n=3) and food processing establishments (n=3) by microbiological analysis. The microbiological analysis included the determination of: total aerobic and psychrotrophic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MVDr. Lucie Hasoňová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DROZDOVÁ, Aneta. \textit{Posouzení hygienické úrovně prostředí vybraných potravinářských provozoven a domácností}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/fxc3kz/.
Jak správně citovat práci
DROZDOVÁ, Aneta. Posouzení hygienické úrovně prostředí vybraných potravinářských provozoven a domácností. České Budějovice, 2022. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vyhodnocení rizika přenosu alimentárních onemocnění při kontaktu se zvířaty a zacházení s živočišnými produkty u dětí školního věku.
Pavlína MAROUSKOVÁ -
Výživa a bezpečnost potravin v těhotenství
Veronika Krejčová -
Alimentární nákazy: znalosti, zkušenosti, vnímání rizik a preventabilní chování
Jana Hájková -
ALIMENTÁRNÍ NÁKAZY A JEJICH ZDRAVOTNÍ RIZIKA
Zuzana Konečná -
Bezpečnost potravin podávaných ve školských stravovacích zařízeních
Šárka Buštíková -
Mikroorganismy v biopotravinách a sledování různých vlivů při výrobě "raw" potravin
Lucie Kroutilová -
Výživa a bezpečnost potravin v těhotenství
Veronika Krejčová -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
Bulánová, L.
20. 4. 2022