Perspektivy ekologického zemědělství v EU se zaměřením na ČR – Tomáš Zikmund
Tomáš Zikmund
Diplomová práce
Perspektivy ekologického zemědělství v EU se zaměřením na ČR
Prospects of organic farming in the EU with a focus on the Czech Republic
Anotace:
Impulz pro vznik ekologického zemědělství v Evropě přišel v roce 1924, avšak stěžejním obdobím pro další rozvoj byla až 70. léta minulého století. Za počátek ekologického zemědělství na území České republiky je možno považovat rok 1988. Od počátku 90. let došlo ke značnému rozvoji ekologického zemědělství ve všech evropských státech. V roce 2010 fungovalo v rámci celé Evropské unie 218.500 farem, přičemž …víceAbstract:
The stimulus for the development of organic farming in Europe came in 1924, but the important period for the development were 1970's. The beginning of organic farming in the Czech Republic can be considered as year 1988. Since the beginning of 1990's there has been considerable development of organic agriculture in all European countries. In 2010, there operated 218,500 farms across the European Union …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 2. 2012
Identifikátor:
http://www.vse.cz/vskp/eid/34483
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 1. 2013
- Vedoucí: Milan Vošta
- Oponent: Václav Kašpar
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/34483
Vysoká škola ekonomická v Praze
Magisterský studijní program / obor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Mezinárodní obchod
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská -
Development of organic wine production and its trends in EU countries and the Czech Republic
Anita Beránková -
Právní rámec ekologického zemědělství a kvality biopotravin
Adéla Tichá