Vliv malolaktické fermentace na antioxidační aktivitu vína – Bc. Jana HANÁKOVÁ
Bc. Jana HANÁKOVÁ
Diplomová práce
Vliv malolaktické fermentace na antioxidační aktivitu vína
The Effect of Malolactic Fermentation on the Antioxidant Activity of Grape Wine
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem malolaktické fermentace na antioxidační aktivitu vína. V teoretické části byla popsána technologie výroby vína, chemické složení a metody stanovení celkového obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity. V praktické části jsou vyhodnoceny údaje o celkových polyfenolech a antioxidantech získané z laboratorní analýzy. Tyto údaje jsou dále zpracovány do přehledných grafů …víceAbstract:
This thesis deals with the influence of malolactic fermentation on the antioxidant activity of grape wine. In the theoretical part is described technology of wine production, chemical composition and methods used for determination of total polyphenol content and antioxidant activity. In the practical part are evaluated data of total polyphenol content and antioxidant activity obtained from laboratory …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zveřejnit od: 2. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HANÁKOVÁ, Jana. Vliv malolaktické fermentace na antioxidační aktivitu vína. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas)
Terezie Husarová -
Polyfenoly v kávě
Katsiaryna Kharytonava -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Antioxidanty v bramborách
Jana KONEČNÁ -
El cuento de José María Sánchez Silva Marcelino Pan y Vino en el contexto del nacional catolicismo
Leona Brunclíková -
Vino a vinařství v rozvoji regionu (přeshraniční srovnání mikroregionu Hodonínsko a Skalického vinohradnického rajónu)
Zuzana Budinská -
Dohoda o vině a trestu a prohlášení viny
Tomáš BERAN -
Dohoda o vině a trestu a prohlášení viny
Eliška SAJDLOVÁ